Nem mentek el a miskolciak a földön fekvő ember mellett

Megosztás

Akik a miskolci Búza tér közelében jártak péntek délelőtt, azoknak feltűnhetett a járdán fekvő, láthatóan rossz állapotban lévő férfi. Néhányan elmentek mellette, de volt pár jóindulatú járókelő, aki nem hagyta annyiban a dolgot és segítséget hívott bajba jutott embertársához.

A telefonáló a miskolci rendőrséget riasztotta, akik a helyszínre érkezve megállapították, hogy a földön fekvő öntudatlan férfi pár perccel azelőtt hagyta el a közeli vendéglátóhelyet és az elfogyasztott alkohol hatására nem jutott túl messzire.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megkeresésünkre azt is elmondta, hogy a kollégái ezt követően értesítették a mentőket, akik további szakellátás miatt a kórházba szállították a férfit.

A rendőrség továbbra is azt kéri, hogy ha valaki bajba jutott embert lát az utcán, azonnal tárcsázza az ingyenesen hívható 112-es segélyhívót. A tapasztalt kolléga a vonal másik végén el tudja dönteni, hogy rendőri intézkedést igényel-e egy-egy hasonló eset. A péntek délelőtti férfi esetében megállapíthatjuk, hogy semmi szükség nem volt a rendvédelmi szerv beavatkozására, de a mentőkre annál inkább.

Fotó: Olvasónk

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek